tiistai 22. syyskuuta 2009

Roosan pitsisukat


Neuloessani edellisen postauksen Tuulan junasukkia kaksi vuotias Roosa kysyi monta kertaa, miksi teen sukkia hänen serkulleen. Jonkun ajan kuluttua hän tuli ja nyhti kovasti lankakerääni. Hän oli siirtänyt tuolin kaapin eteen ja ottanut sen päältä neljä tulitikkua. Tarkoitus oli tietysti neuloa itsekin. Tilanne oli niin hellyyttävä, että päätin neuloa myös hänelle uudet sukat.
Sukat ovat neulottu samasta langasta kuin aiemmat junasukkani, Cervinian Le fibre nobili, merinovillaa. Päättelin, että näihin sukkiin tarvitaan puikolle 12 silmää. Valitsin silloin pitsimalleista tuon saniaisen, jonka mallikerta on juuri 12 silmää. Aika hyvin tuo neulemalli asettui sukaksi. En ole koskaan aikaisemmin kutonut pitsisukkia, joten nyt olen lopputulokseen tosi tyytyväinen. Kyllähän sitä neuloessa alkoi kehitellä mallia. Ajattelin että nuo pitsirantujen välissä olevat kolme silmää voisi tehdä nurjalla, jolloin sukkiin tulisi hieman joustoa.

Leena

4 kommenttia:

  1. Voi kun pienet sievät sukat. Mistä malli, kiinnostaa kun on pitsiä.

    VastaaPoista
  2. Otin tuon mallin Valittujen palojen Suuresta käsityökirjasta sivulta 446, Pikku saniaiset. Malli taitaa löytyä kaikista kirjoista, jotka esittelevät pitsineulemalleja.

    VastaaPoista