lauantai 28. elokuuta 2010

Megi ilmoittautuu vahvuuteen

Vaikka osallistuin jo vuonna 2008 ja 2009 sukkasatoon heinäladon puolella en tohdi konkariksi itseäni kutsua.

Vaikka Heinälato ei minua tänä vuonna kutsunutkaan on mukava huomata perunalaaristakin löytyvän monen jonka blogiin olen jo entuudestaan tehnyt vierailuja. Tunnelma tullee olemaan siis varsin kotoisa :)

Aikaisemmista vuosista viisastuneena pidän riman matalla ja asetan tavoitteekseni neuloa sukat 7 vuotiaalle tyttärelleni. Tytär on valinnut itse lankalaatikosta langan josta sukat haluaa ja sopivan sukkamallin noin 31 kokoiselle jalalle ja tälle langalle onkin sitten oma haasteensa.Lanka on siis Novitan Nalle lapin värit -sävyssä. Vinkata siis saa malliehdoituksia vaikkapa tähän tekstiin kommentoimalla.

Tarvetta kyllä olisi itsellenikin jalkojen lämmikettä kotikäyttöön saada, muutaman henkilön tiedän jotka ilomielin ottaisivat vastaan sukkapaketin pukinkontista ja olisihan noita to do –malleja jonossa.

Hiljakkoin liityin Ravelryn maailmaan, josta minut löytää FinlandMegi nimellä

4 kommenttia:

 1. Apua, mulla on tuota samaa lankaa ja tarkoitus tuhota lopullisesti. Ajattelin tehdä ihan perussukat, joskin tuo pätkävärjätty on ihan järkyttävän näköistä. Olen tehnyt aiemmin peruslapaset, joissa nuo värit eivät mene mitenkään järkevästi.

  VastaaPoista
 2. Nuo pätkävärjätyt toimivat parhaiten, kun yhdistää ne johonkin yksiväriseen, esim. valkoiseen tai mustaan. Jos ei ihan kirjoneuletta halua alkaa vääntämään, niin sitten vaikka raidoittaa yksivärisen kanssa, silloin mahdollinen lätäköityminen ei ainakaan pistä silmään.

  VastaaPoista
 3. Mitenkäs olisi vaikka Kerttu-sukat... Voi vaan olla että kuvio ei näy tollasisessa langassa... Ihana väristä muuten kyllä!

  VastaaPoista
 4. Kiitos ehdoituksista.
  Ja unohdinpa mainita että tyrärlapsi haluaa nimenomaan pitsisukat. Tein Ullasta löytyvän Laine sukan hiljakkoin ja malli voisi toimia tälläkin langalla. Ongelmana on että ohje on suurempaan jalkaan ja ohuemmalla langalla. Koska neuleaikani on rajallinen en jaksa alkaa säätämään.
  Sanaton -Itse olen saanut lankaan vaihdossa ja siitä valmistui varsin somat Eeron pannulaput.
  MariJ -Tästä kerästä ajattelin tehdä kirjoneulelapaset sitten joskus, mutta epäonnekseni tytär pongasi juuri tämän kerän sukkalaatikosta.
  Roina -Kerttu sukat olen neulonut joskus sekä meleeratusta ja yksivärisestä. Mielipiteeni on että malli toimii parhaiten yksivärisestä toteuttuna. Pitsikuvio hukkuu kirjavaan lankaan. Sinänsä malli on kaunis ja mukava neulottava.

  VastaaPoista