lauantai 7. marraskuuta 2009

Kuvaton tossupari

Tämä on Sukkasadon 2009 ensimmäinen ja viimeinen postaukseni. Sadon saldo jää laihaksi, mutta plussan puolelle: valmiiksi sain yhden parin Annikaisen tossuja. (Kiitos Annikaiselle kivasta ja selkeästä ohjeesta, tulen varmasti toistekin sitä käyttämään :) Lankana oli riemunkirjava Isoveli Colori ja puikot 5 mm Brittany-sukkapuikot. Tossut menivät lahjaksi ystävälleni ja muistin kuin muistinkin napata kuvan kännykällä ennen tossujen luovutusta. Koska muistikortin adapteri on teillä tietämättömillä, en saa kuvaa koneelle enkä siis tännekään :( Ei se kuva kovin kummoinen olisi ollutkaan. Minusta langan räikeys oli aika hurja, vaikka itsehän sitä olin ostanut, mutta onneksi ystäväni pitää iloisista väreistä :)

Toinenkin pari oli täpärällä valmistua. Tein kaverin vauvalle Sandnesin Fiestasta Junasukkia / Tuulan sukkia, mutta lanka loppui kesken, kun toisen sukan terästä puuttui noin 3 cm. Keljutti niin paljon, että meni fiilis sukkien neulomiseen pitkäksi aikaa. Ikävä kyllä olin ajatellut aloittaa Sukkasadon kevyellä pienellä parilla ja niinpä tahti hyytyi heti alkuunsa. Ehkä tulevaisuudessa puran valmista pikkusukkaa ja teen lyhyemmän terän, niin lanka riittää koko pariin, mutta vielä ei ole jaksanut moinen homma kiinnostaa. Tokihan olisin voinut tehdä eri värisen terän kärjen, mutta se olisi näyttänyt just siltä, että lanka on loppunut kesken, niin jää kyseinen keino käyttämättä. Oli muuten viimeinen kerta, kun aloitan neulomaan yksiäkään sukkia varresta alkaen ja neulon ne eri aikaan, jos en ole varma langan riittävyydestä.

Tämän vuoden sukanneulomistempaukseen osallistuessani tiesin, että sadonkorjuu jää osaltani vähäiseksi, koska ehdin aloittaa neulomisen muuttohässäkän jälkeen vasta lokakuun alussa. Viime vuonna sain valmiiksi yhden parin, tänä vuonna melkein kaksi, olen ihan tyytyväinen. Matkan varrella olen ihastellut niin Perunalaarin kuin sisarblogienkin kanssaneulojien aikaansaannoksia ja hämmästellyt toisten ripeyttä ja tehokkuutta. Kuinka monta kaunista sukkaparia onkaan pudonnut puikoilta menneen parin kuukauden aikana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti