keskiviikko 28. elokuuta 2013

Apuemo tiedottaa: Tunnisteiden käyttö


 Tervetuloa kaikki sadonkorjaajat Laariin, joukkomme kasvaa hyvää vauhtia! Vielä pitäisi jaksaa neljä päivää odotella ennen ensimmäisten sukkasilmukoiden luomista.

Sitä odotellessa kerrataan vähän tunnisteiden käyttöä. Tämä on varmasti hyvin tuttua osalle sadonkorjaajista, mutta kertaus on opintojen äiti ;) Ja joukossa on uusiakin satoilijoita ja bloggerin käyttäjiä, joten säännöistä lienee parasta muistutella kaikkia.

Käyttämällä tunnisteita oikein pidetään blogi siistinä ja sadon laskeminen helpottuu kun kaikki jalanlämmittimet ovat nätisti omissa kategorioissaan.

Tänä vuonna käytettävät tunnisteet:

13sukkasato, = tätä käytät AINA kun kirjoitat jotain tähän blogiin. 

13omanimi,
= tätäkään ei saa unohtaa, käytä aina kun kirjoitat blogiin.


13esittely,
= olette ehkä huomanneet että sitä mukaan kun olette esitelleet itsenne, olen lisäillyt teitä tuohon oikeaan sivupalkkiin osallistujalistalle. Itsensä tarvitsee esitellä vain kerran.


13valmiit,
= lisää tämä tunniste vain kun kirjoituksesi sisältää valmistuneita sukkapareja

13kesken = käytä tätä mikäli esittelet keskeneräisiä sukkia

13sukat,
= tätä käytetään kun neulottu tuote on sukat
13tossut,
= tossut saavat tämän tunnisteet
13säärystimet,
= säärystimillekin on omansa


13aikuiselle,
= tätä käytetään kun jalanlämmittimet ovat aikuisten kokoa
13lapselle,
= käytä tätä jos olet neulonut/virkannut lapselle

13vauvalle, = pikkuisimmat sukat ja tossut saavat tämän tunnisteen

Muistakaa myös laittaa pilkku jokaisen tunnisteen perään, ilman tätä tunnisteista muodostuu yksi iso pötkö eivätkä ne siis toimi!

Esimerkki 1: Olen saanut valmiiksi vauvan tossut, käytän tunnisteita 13sukkasato, 13Emma, 13valmiit, 13tossut, 13vauvalle.

Esimerkki 2: Olen aloittanut vaativat aikuisen kirjoneulesukat, niissä kestää niin kauan että haluan esitellä keskeneräisen työn, käytän tunnisteita 13sukkasato, 13Emma, 13kesken, 13sukat, 13aikuiselle.

Samaan postaukseen saa laittaa useampiakin valmistuneita, osaan kyllä laske ne sieltä ;) Käytä kaikkia tarvittavia tunnisteita. Älä kuitenkaan kuvaa enää uudestaan aiemmin jo satoon laskettuja sukkia!

Tämän selkeämmin en osaa asiaa ilmaista. Onko kysyttävää? Antakaa tulla :)

5 kommenttia:

 1. Hienot ohjeet! Linkitän tämän tuonne kotitaloonkin, jotta kaikki kävisivät nämä ohjeet lukemassa :) Lisäisin vielä tunnisteen 13vauvalle, sillä perinteisesti lasten ja vauvojen sukat on laskettu erikseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että oli apua! Miepä lisään tuon vauva-kategorian, pidetään hyvistä perinteistä kiinni :)

   Poista
 2. Selkeät ohjeet :) Mutta voisko tämän postauksen linkin laittaa tuonne sivupalkkiin - jossa on ohjeet tunnisteiden käytöstä? Vai onko se sekavaa? Mulle ainakin uutena sukkasatoilijana voi olla, että tähän postaukseen pitää palata - helpoiten sen tuolta sivupalkista löytäisi. (Tai jos "apuemo tiedottaa" postauksia ei tule paljon, niin kyllähän se siitäkin löytyy.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä apuemo tiedottaa -juttuja tulee tuskin montaa, mutta ei se linkin laittaminen sivupalkkiin mitenkään blogia sekoita :) Laitanpa sen samantien!

   Poista
 3. Olisko mahdollista lisätä kommentointivaihtoehtoihin myös "Nimi/URL-osoite" vaihtoehto? Kun ei aina viitti avata googetiliä eikä kaikilla varmaan edes ole.

  VastaaPoista