maanantai 20. syyskuuta 2010

Testisukat

Tekaisin neljänneksi Sukkasato-parikseni sukat, joissa testasin vähän yhtä jos toistakin...


Päätarkoitukseni oli testata tuota varressa olevaa vinoruutuneuletta. En vain ollut hoksannut, että neule ei olekaan ihan "sileää", vaan siihen jää ruutujen väliin "poimuja" (olin nähnyt tästä vinoneuleesta aiemmin vain kuvia netissä, ja mielikuvani lopputuloksesta oli erilainen), joten kun tein sillä tavallisella silmukkamäärällä, mitä yleensä teen Nalle-sukat itselleni, niin jalkaan laitettaessa lopputulos olikin tällainen:


Eli neule venyy, ruudut katovat ja jäljelle jäävät vain epämääräiset raidat. Mutta tulipahan testattua! Seuraavalla kerralla teen ehkä jotain toisin.

Lankana Nalle Colori ja luonnonvalkoinen Nalle, yhteensä kului 76 grammaa. Käyttöön menevät, ja varret jäävät onneksi housujen alle piiloon. ;)

Vielä pikaohjeistus tuohon vinoneuleeseen, jos joku haluaa kokeilla:


  • Silmukkamäärän tulee olla jaollinen 6:lla. *Neulo 2 o, langankierto, 2 o, 2 oikein yhteen.* Toista *-* kerros loppuun.
  • Tee kaikki muutkin kerrokset samoin; itse kuitenkin neuloin edeltävän kerroksen langankierron seuraavalla kerroksella kiertäen oikein, näin ei jäänyt niin pahaa reikää.
  • Ruudutuksessa tein aina neljä kerrosta samalla värillä, mutta kerrosjako voi olla minkälainen tahansa, ja tätä voi tehdä useammallakin kuin kahdella värillä. Kokeile itse! :)
  • Oman kokemukseni pohjalta voisin suositella, että tällä mallilla kannattaa tehdä joko sellainen neule, joka ei kauheasti veny tai sitten neuloo reilusti enemmän silmukoita mitä normaalisti vastaavaan neuleeseen, niin ruudutus näkyy käytössäkin paremmin.

http://heivatutkudelmat.blogspot.com/

1 kommentti: