sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Valmista sentään...

Lopultakin sain kerän päästä kiinni ja puikot suihkimaan:

Lanka on E-P:n Käsi- ja taideteollisuusyhdistyksen Seinäjoen toimipisteessä, Kaarakan talon Sennari-näpissä mikrovärjättyä keltaista seiskaveikkaa, luullakseni itsevärjäämääni. Ostin myös Sipin värjäämän ja hänen mielestään liian sinisen langan, mutta tämä ei näytä ihan tältä. Langat menivät mulla sekaisin; kauniita molemmat! Sukkien koko n 32, puikot 3,5-4. Varsi 3o, 1n, kantapää aina oikeaa, sädekavennus.


Nämäkin on seiskaveikkaa, puikot 4, koko n 32. Näissä on varret jotain perinneneuletta, jonka ohjeen Rattu kaivoi esiin vanhoista sukusukistaan, kun Novitan Neulomossa ohjetta tähän kaivattiin.


Tässä kuvassa myös neuletaituri Ratulta Huutonetistä huutamani sukka, jonka varsi on raidallinen, kuten näkyy. (Huusin toki kaksi sukkaa...) Neulemalli on 7:llä jaollinen ja 5 krs, langankierto ja kavennus...
Näitä aloitin ensin kutomaan Tapion Tikkuiitojen vieraana; sinne tiesin Ratunkin tulevan, jos siis olisin tarvinnut opastusta. Pari Tikkuiitaakin otti ohjeen talteen.

1 kommentti:

  1. Minullakin on tekeillä sukat tuolla Ratun mallilla. Helppo ja näyttävä malli. Ei muuten ole pakko tehdä seitsemällä jaollista, vaan ihan niin kuin Rattukin Neulomossa sanoi, voi tehdä myös eri määrällä jaollisen. Esim. minun tekemissä sukissa mallikerta on vain 6 silmukkaa, mutta silloin kerroksiakin tulee vain neljä.

    VastaaPoista