sunnuntai 31. elokuuta 2014

Tilkkutieltä Perunalaariin

Tiinatei Tilkkutieltä Sukkasatoilee ensimmäistä kertaa ja sukeltaa suoraan Perunalaariin. Vaikka blogini keskittyykin tilkkuiluun, sukkapuikot ovat kasvaneet käpäliini kiinni ja sukkia syntyy. Elokuun alussa tein päätöksen neuloa kaikki kotona majailevat seiskaveikat pois, kokonaan pois kaikkia pieniä kerän nyssyköitä myöten.


 Onneksi lankoja on vielä jäljellä Sukkasatoakin varten. Tarkkaa tavoitetta en ole tehnyt, syntyy mitä syntyy. Elämä on opettanut varomaan liian tarkkoja suunnitelmia, joten mennään sukka kerrallaan.

Mielenkiintoista satoilua odotellen
Tiinatei

Heipähei kanssaneulojat! :)

Ninnuli täälä esittäytyy. Olen ensikertalainen sukkasadon korjaaja, en ole koskaan ennen kuullutkaan tästä mutta vaikutti niin kivalta jutulta, että oli pakko lähteä mukaan! Olen aika tuore bloggailija, tammikuussa aloitimme kälyni kanssa yhteisen blogin, siellä tallustelemme Mummun jalanjäljillä. Vakavaan neuloosiin sairastuin muutama vuosi sitten, ja puikoiltani on tippunut kaikennäköistä ja kokoista. Tämän syksyn the juttu on villasukat, niitä on hirmu paljon tilailtu joulupukin pussiin, siispä tämä sadonkorjuu tuli hyvään aikaan! Epäilen että mulle tulee vielä kiire ennen joulua. Laitetaan tavoitteeksi 5 paria tälle ajalle.




Nämä langat pääsevät puikoille huomenissa, kypsyttelen mallia vielä yön yli mielessäni. Nyt kutsuu sänky, kiireinen viikonloppu vei kaiken puhdin, ja mikäpä sen ihanampaa kuin hautautua peittojen alle ja kuunnella hiljaisuudessa viereisistä pikkusängyistä kuuluvaa tasaista tuhinaa kunnes uni tulee itsellekkin. <3

Toivotan kaikille mukavaa syksyä villasukkien parissa! :)

Sari esittäytyy

Heippa kaikille!
Olen blogannut vajaan vuoden ja blogini lötyy nimellä Sarin silmukat. Viime vuonna en vielä ehtinyt mukaan sukkasatoon, vaan ihastelin muiden ihania sukkia. Tänä vuonna uskaltauduin mukaan, vaikka kovin montaa sukkaparia tuskin ehdin saada valmiiksi. Sukkasato kannustaa kuitenkin tekemään sukat reippaasti valmiiksi, ainakin toivottavasti. :)

Tarkoitus olisi huomenna aloittaa tekemällä itselle viiden lehden tossut, joita olen muutamat tehnyt lahjaksi ja haaveillut tekeväni myös itselleni. Ajattelin myös jo saada muutaman joululahjaparin tehtyä näiden viikkojen aikana. Viimeisin valmistunut työni oli etuperin-takaperin tossut tyttärelle.
Olen mukana myös Lankalaihiksessa ja tarkoitukseni olisi tämän vuoden aikana vähentää lankavarastojani 3 kg. Vielä puuttuu tavoitteesta, joten sukkasadon aikana toivottavasti tulee lankalaihiksellekin miinusta sukkalankojen kohdalle.

Moi

Annika tällä. 

Olen ollut mukana sukkasatossa pari vuotta, viime vuonna jäi väliin jostain syystä.  

Olen Suomen Ruotsalainen elikkä hurri. Mutta tässä satossa ei ole muita kieliä kuin lankaa kuitenkin,  että enkö minä pärjään, voi olla että tulee joku ruotsinkielinen sana välissä josmuisti ihan tökkii. 

Toivottavasti ehdin neuloa pari sukkia perheelle kans, vaikka isoin osa kyllä hyväntekeväisyyteen.  

Bloggaan osoitessa http://annika-rg.blogspot.fi jos joku haluaa sinne kurkaamaan. Ja en pahastu jos kirjoitat jalanmerkkiä mun bloggiin. 


Terveisin

Annika

Seikku esittäytyy

Olen viidettä kertaa mukana sukkasadossa. Tarkoitukseni on vähentää kasvanutta lankavarastoani neulomalla lasten sukkia hyväntekeväisyyteen. Novitan Woolit olen saanut jo käytettyä vauvojen sukkiin. Nyt Nalle-varastoa tuhoamaan hyvään tarkoitukseen. Edelliset nelomani lasten sukat matkustivat Jordaniaan Syyrian pakolaislapsille ja toinen erä Israeliin. Palelevia jalkoja näisääkin maissa.
Sukkasato on kiva syksyn juttu. Pensasmarjat ovat jo pulloissa ja joudan nelomaan.
 Tässä kuva ennen sukkasatoa valmistuneista jämälankasukista.

lauantai 30. elokuuta 2014

Matleena täällä, hei!


Hei kaikille perunalaarilaisille ja muille täällä poikkeaville!  Olen Matleena Lankapirtti-blogista ja kerään tänäkin vuonna satoa tänne Perunalaariin.  Olen ollut Sukkasadossa mukana muistaakseni joka syksy vuodesta 2008, nyt siis jo seitsemättä kertaa.  Jokaisessa alablogissakin olen ehtinyt olla, joten sukkasadon korjuu on aika tuttua.

Minä lähestystyn huimaa vauhtia seitsemättä kymppiäni ja olen koko ikäni tehnyt käsitöitä, milloim mitäkin.  Viimeiset kymmenen vuotta on kutominen (=neulonta) ollut intohimoni. Erityisen mielelläni  teen sukkia, siksipä olen halunnut olla mukana Sukkasadossa vuosittain.  Elokuulla alan jo odottaa, milloin Sukkasatoon voi ilmottautua.

Mitä sitten aion tehdä Perunalaarin täytöksi?  Siitä minulla ei ole itselläkään mitä käsitystä vielä.  Minähän olen sellainen fiilisten pohjalta kutoja. Teen siis yleensä sitä, mikä kulloinkin tuntuu kivalta. Ja niin aion edetä nytkin. Uskon kuitenkin, että muutamia pareja ainakin saan tehtyä.  Muutamat langat jo kovasti huutelevat haluavansa puikoille, mutta enpä kiusallakaan aloita niitä ennen kuin syyskuussa. 



Tässä viimeisimmät puikoiltani valmistuneet sukat, yösukat itselle lämmittämään herkästi palelevia jalkojani.


Toivotan kaikille oikein mukavaa sadonkorjuuaikaa!  Nautitaan syksystä yhdessä käsitöiden parissa ja tehdään oikein isot kasat kaikenlaisia sukkia ja sääsrystimiä.


perjantai 29. elokuuta 2014

Sohvaneulomosta päivää

Hei, olen Anniina ja olen neuleaddikti.
Mukava tutustua muihin kaltaisiini!

Lähdin mukaan sukkasatoon,
vaikka käsityöni ovat viime aikoina edenneet melko hitaasti. 
Mutta parempi pieni sukkasato,
kuin ei sukkasatoa ollenkaan.
Tavoitteena edes yksi pari,
ja iloinen yllätys, jos niitä tulee useampia.

Sukkien neulominen on ihanaa,
ja niiden suunnittelu vielä ihanampaa.

Olen tehnyt paljon ihan tavallisia perussukkia,
ja muutamia erikoisempia pareja.
Niistä kolme suosikkiani ovat nuorisolle tehtyjä.

Doctor Who-aiheiset Tardis-sukat



Minecraft-aiheiset  Creeper-sukat






Tervetuloa tutustumaan minuun ja tekemiini töihin blogiini nimeltä

Runsasta satoa kaikille mukana sadonkorjuussa oleville!




SViU esittäytyy

Osallistuin ensimmäisen kerran sukkasatoon muistaakseni vuonna 2011 ja nyt on siis toinen kerta mukana satoa keräämässä. Viime vuonna osallistuin epävirallisesti, eli neuloin omissa oloissani.

Suunnitelmia riittää, toivottavasti myös intoa toteuttamiseen asti. Sen kummenpia tavoitteita en aseta, mutta olisihan se kiva saada edes se yksi pari valmiiksi. Täytyykin varmaan aloittaa paksulla langalla, niin pääsee nopeasti vauhtiin...

Apuemon esittäytyminen



Tämä vuosi on seitsämäs kerta kun osallistun sukkasatoon. Satoani olen korjannut kaikissa alablogeissa. Nyt heti alkuun tunnustan että viimevuonna jäi sadonkorjuuni kesken. Tänävuonna mennään kuitenkin edellisten vuosien tapaan stressivapaalla suunnitelmalla ”kunhan nyt yksi pari valmistuisi”. Suunnitelman toteutumista pyrin edesauttamaan neulomalla vauvansukat Facebookin ”TAYS:siin villasukkia” ryhmään.
Omaa blogia minulla ei ole tai ole koskaan ollut. Olen kuitenkin tänävuonna lupautunut apuemoksi ja vastuulleni sain tämän Perunalaarin. Vastuulleni kuuluu laskea sunnuntaisin ilmoitetut valmistuneet parit. Tämän lisäksi päivitän blogin osallistuja tiedot yms. sivupalkkeihin. Pyydänkin siis ymmärrystä mahdollisia kömmähdyksiäni kohtaan joita tietojen päivityksissä saattaa minulla taitamattomuuttani sattua.
Viikonlopun vietän varmaankin netin ulottumattomissa, mutta pyrin saamaan osallistujalistan ajantasalle maanantai iltana.
Pidemmittä puheitta tervetuloa kaikille sukkasatoon osallistujille. Mielenkiinnolla odotan että pääsen näkemään minkälaista satoa tänävuonna korjaamme.

torstai 28. elokuuta 2014

Tiia N esittäytyy ja suunnittelee

Heippa! Olen tänäkin vuonna mukana Sukkasadossa ja kerään satoa Perunalaariin, viime vuonna olin muistaakseni Hillokellarissa. Pidän blogia Langan päästä kiinni. Sukkia syntyy jatkuvasti muutenkin, tämmöinen yhdessä neulomis -tapahtuma tuo hommaan vielä lisää hauskuutta.

Tänä vuonna osallistun ensimmäistä kertaa myös JYH:iin eli Jouluyön hullutukseen Ravelryssa ja sen tiimoilta on vielä kahdeksan aloitettua työtä kesken. (Niistäkin toki osa sukkia.) Niitä yritän nyt saada tässä samalla valmiiksi, joten syyskuun alkupuoli menee mulla luultavasti ilman uusia aloituksia ja siten ei tännekään tule mitään raportoitavaa. Mutta uskon, että ehdin vielä mukaan muutamalla sukkaparilla myöhemmin, voisin laittaa tavoitteeksi vaikka 3-4 paria.

Olen viime aikoina tehnyt aika paljon kirjoneuleita, joten tähän voisin vaihtelun vuoksi ottaa jotain yksinkertaisempia (ja nopeampia) projekteja, esim. valepalmikkosukat, jämäraitapolvisukat ja vaikkapa myös nämä pitsisukat. Ja jos aikaa jää, niin nämä kanervasukatkin kauniissa yksinkertaisuudessaan houkuttelevat.

keskiviikko 27. elokuuta 2014

MariJ heivaa sukankudelmansa pottulaariin! :)

No nyt uskallan esittäytyä, kun ei tarvitse olla Perunalaarin ensimmäinen... ;) Pottujen sekaan minut nakattiin, vaikken ole perunaa syönyt vuosikausiin herkän vatsani vuoksi - toisaalta olen heinillekin allerginen, eivätkä sokeriset hillotkaan minulle maistu, joten sen puolesta tämä on ihan yhtä hyvä sadonkorjuupaikka kuin muutkin. :) Onneksi potut ovat virtuaalisia, ja sukkiahan tässä oikeasti kerätään!

Olen blogannut vuosikausia Heivatuissa Kudelmissa nimellä MariJ. Tällä hetkellä minulla on kyllä paljon aikaa käsitöille, mutta terveydentila niiden tekemistä hieman rajoittaa. Mutta eipä noista harrastuksista tarvitse stressiä ottaa - iloitsen jokaisesta tehdystä silmukasta suunnattomasti! :)

Sukkasatoon osallistun nyt kuudetta kertaa. Mukana olen ollut alusta asti, mutta pidin vuosina 2011 ja 2012 vähän taukoa tempauksista. Viime vuonna innostuin sukkasatoilemaan taas uudestaan, ja tämä onkin ainoa tempaus, johon vuoden aikana osallistun. Mukavaa Sukkasadossa on se, ettei täällä tarvitse tuijottaa kalenteria tai tehtyjen sukkaparien määrää. :) Perunalaari on minulle tuttu jo vuodelta 2010, hilloja olen keitellyt kerran ja heinissä pyörinyt peräti kahtena syksynä.


Uskomatonta kyllä, en ole tänä vuonna vielä kutonut ainoatakaan sukkaparia! Viime vuoden Sukkasadossa tulin kutoneeksi 23 paria, joten sain varmasti siinä tyydytettyä sukkatarpeeni joksikin aikaa... tosin viime vuoden puolella Sukkasadon jälkeenkin olen vielä jokusen parin kutonut. Itselläni on muistaakseni 81 paria itsekudottuja villasukkia, ja haaveena on saada 100 paria täyteen. :D Ehken siihen tavoitteeseen nämän sadonkorjuun aikana ihan pääse, mutta tätä sukkalankakasaa olisi tarkoitus saada hieman pienemmäksi. Osalle langoista olen miettinyt jo mallin valmiiksi, joten niistä ainakin aloittelen tämänsyksyistä sukankutomista. Suunnitelmiani voit käydä halutessasi kurkkaamassa tästä postauksesta, sen jälkeen kun en ole sukkia kutonut enkä toisaalta uuttakaan sukkalankaa ostanut. Sukat päätynevät tänä vuonna kaikki omiin jalkoihini, mutta eipä sitä koskaan tiedä, jos jollekin toisellekin tulisi sukat kudottua. Katsotaan, mihin aika ja voimat riittävät! :)

Oikein mukavaa Sukkasatoa kaikille ja muutenkin ihanaa syksyä! ♥

Sude mukana taas

Minäkös se ensimmäisenä kerkesin esittäytymään =) . Sude täällä Suden silmukoista. Juuri eläkkeelle päässyt, joten aikaa pitäisi olla neulomiseen. Virkkaaminen on minulle se ykkösjuttu, mutta enköhän muutamat sukatkin ehdi siinä välissä neuloa. Sukkasadossa olen ollut jo monta kertaa ja suuri osa neulojista onkin jo tuttuja blogivuosien varrelta. Kiva nähdä kuka mihinkin laariin tänä vuonna satoa kerää. Siis kuulumisiin ja näkemisiin =)